SEAWING - beléptető és munkaidő nyilvántartó programrendszer

 

A SEAWING beléptető rendszerek szolgáltatásai lehetővé teszik a felügyelt objektumon belüli mozgások nyilvántartását, dolgozói csoportok, vendégek, külsős munkatársak, gépkocsik mozgásának korlátozását térben és időben.
A beléptető rendszerhez kapcsolt munkaidő nyilvántartó programok a beléptető rendszer mozgásadatai alapján kiértékelik a dolgozók mozgásait, és a bérelszámolásnak megfelelő jogcímekké átalakított információkat hoznak létre.
A rendszerek jól vizsgáztak ipari környezetben, irodaházakban és bankokban egyaránt.

 

Általános jellemzők:

Nagyfokú flexibilitás
Modulszerű felépítés
Speciális igények kielégítése
Árban és szolgáltatásban széles választék

A rendszer elemei

Beléptető terminálok
Közelítő (proximity) vagy mágneskártyás beléptető terminálok, amelyek számítógépes hálózatba kapcsolhatók, de önállóan is működőképesek. Az érvényes belépési adatokat (kártyaszámokat, PIN kódokat, időzónákat, stb.) valamint a bekövetkezett eseményeket a a történés idejével együtt a terminál a saját memóriájában tárolja. Feszültség kimaradáskor a beépített elem védi a memória artalmát, és működteti a belső real-time órát.

Proximity olvasók
A SEAWING rendszerek a MOTOROLA Indala cég közelitő (proximity) olvasóit használja. A széles olvasóválaszték, a többféle azonosító eszköz és kártya egyedülálló kínálatot jelent. Az olvasók 10cm-től 76 cm-es olvasási távolsággal működnek, de aktív (elemes) azonosítóval az olvasási távolság közel 4-szeres. A kártyák mostoha körülmények között is üzembiztosak.

Mágneskártyás olvasók
A mágneskártyás beléptetők a szabványos mágneskártyákkal működnek, de a SEAWING által forgalmazott Hi-Co magas mágnesezésű kártyák nagy üzembiztonságot adnak. A speciális kódolás fokozottabb biztonságot ad, mint sok más mágneskártyás rendszer. A speciális, duplaházas kivitel kültérben is biztosan működik, pl.. sorompó vezérlőként.

Külső eszközök csatlakoztatása
A vezérlők szabadon programozható logikai bementekkel rendelkeznek, amelyek más rendszerek (pl.: vagyonvédelmi rendszerek) jelzéseit fogadni tudják. Alarm esetén a jelzés a számítógép képernyőjén megjelenik, az esemény naplózásra kerül.
A beléptető rendszer vezérlőihez elektromechanikai eszközök (forgóvilla, forgókapu, sorompó, ajtómozgató elektronika) csatlakoztathatók, és működésük irányítható.

Beléptető rendszerek szoftverei
A SEAWING kínálatában DOS és WINDOWS alapú beléptető és munkaidő nyilvántartó programok egyaránt megtalálhatók. A recepciós feladatokhoz külön modul áll rendelkezésre.
A felhasználói igényekhez igazodva kis, közepes, valamint nagy rendszerek is biztonsággal működtethetők. A rendszerek adatbázis kezelése - a rendszer méretétől függően - Dbase, SQL AnyWhere, MS-SQL7, valamint ORACLE lehet.

A telepíthető beléptetőpontok száma a programverziók függvényében változik, míg az egy rendszerben használható kártyák száma nem korlátozott.

A programok széles lehetőséget kínálnak a terminálok programozására, paraméterezésére, amely biztosítja a felhasználó számára, hogy az adott körülményeknek megfelelően alakítsa ki rendszerét.

 

A beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszer felépítése:

Szolgáltatások
Mozgások folyamatos figyelése
Magasszintű biztonsági lehetőségek (PIN kód, ismételt belépés elleni védelem, zsilip, rejtett riasztás)
Belépési jogosultságok többszintű megadása (időzónák, terminál jogosultság csoportok - területek kezelése)
Grafikus megjelenítés; térkép, fénykép kezelés
Dolgozói, vendég, külsős, gépkocsi kártyatípusok kezelése
Vészhelyzet programok
Széleskörű listázási lehetőségek

Beállítható paraméterek
Terminál típus:
Beléptető terminál
Munkaidős terminál
   
Belépési módok:
kártya - kártya + PIN kód
csak PIN kód
kártya + gomb

Opciók
LED-es jelenlét tábla
Munkaidő nyilvántartás

 

Munkaidő nyilvántartás:

A beléptető rendszer munkaidő nyilvántartó termináljai segítségével a dolgozók információt nyújthatnak minősített mozgásaikról (szabadságra, külső munkára KI mozgás, stb.). A terminálokon történt munkaidős mozgásadatok kerülnek feldolgozásra a munkaidő nyilvántartó programokban (CARDSYS WIN, SEAWORK).

Szolgáltatásai:
A munkaidő elismerési szabályok széleskörű paraméterezhetősége (fix, rugalmas, műszakos, folyamatos munkarendek kezelése; túlórák, pótlékok elszámolása)
Munkarend ciklusok kialakítása
Könnyű kezelhetőség dolgozói naptárak segítségével
Kivételes napok gyors és egyszerű érvényesítése
A mozgásadatok grafikus megjelenítése, javítási lehetősége
Magas felhasználói igényeket kielégítő listázási és statisztikai jelentések készítési lehetősége (felhasználó által definiált listák)
Online kapcsolat a bérprogrammal
Felhasználói jogosultságok a feladatok elkülönítésére